Вторник, 30 Април 2019 09:58

Как да Мием Косата си Правилно

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Най-важната процедура за грижа за косата е измиването. Ако миете косата си с продукти, подходящи за вашия тип коса, всичко ще е наред. Добър съвет е да масажирате скалпа по време на душ, така ще засилите  метаболитните процеси и ще подобрите активността на мастните жлези. Използването на много гореща вода действа лошо върху косата, прави я по-крехка. Не трябва да се прекалява с шампоанът, хората с къса прическа не трябва да използват повече от 6 мл, със средна дължина на косата - 8 мл, за дълга коса - 10 мл. Предразсъдъкът, че косата трябва да се мие не повече от 1 път на седмица, не е верен. Това трябва да се прави в зависимост от замърсяването. За лечение е добре да се използва хладка вода, която може да се приготви чрез кипене или чрез добавяне на боракс (1 ч.л. към 1 литър вода). Температурата на водата е 40–50 ° C, благоприятна за косата, т.е. не е твърде гореща.

Има няколко основни правила, които ще направят шампоанът за коса по-ефективен:

Преди измиване, разресвайте косата. Това ще премахне частиците на замърсяване и остатъците от стайлинг продукти. Изплакнете косата с топла вода. Това ще ви помогне да запазите действието на шампоана. Шампоанът не трябва да се нанася веднага върху главата, а първо трябва да го разтриете в дланите си. Не оставяйте шампоана за коса за дълго време. Миещите и подхранващи вещества ще действат след няколко секунди. Много важно: след измиване на косата трябва да се изплакне старателно, тъй като остатъците от шампоаните могат да влошат блясъка на косата и да радразнят по-чувствителната кожа.

Изплакнете косата за предпочитане в рамките на няколко минути от корена до върха, процедурата може да се повтори два пъти. Специалистите препоръчват използването на балсам за коса: 2 мл за къса коса, 4 мл за средна коса, 6 мл за дълга коса. Изплакнете косата след използване на балсам трябва да се на течаща вода, температурата на която е около 36 ° C. След това косата трябва да бъде внимателно изсушена, леко избършете и увийте с кърпа.

Какъвто и да е начинът, по който ще изсъхне косата, преди всичко трябва да разресвате косата си. Започнете от краищата на косата, разплетете заплетените нишки и постепенно преминете към корените. Ако започнете от корените, нишките ще се заплетат още повече.

Мократа коса е най-лесно се разресва рядък гребен. Най-добрият начин да изсушите косата си е да я оставите да изсъхне самостоятелно. Ако няма достатъчно време за естествено сушене, увийте косата с кърпа и я изстискайте. Използвайте само чиста, мека кърпа за почистване. С влажна коса трябва да се борави внимателно. В сухо състояние влакната в косата са много здрави и дори по-твърди от ноктите. Но това състояние веднага изчезва веднага щом косата стане влажна. Външният люспест слой набъбва от вода и става много чувствителен. Когато небрежно изсушите, отделните люспи могат да се откъснат. Това влошава устойчивостта на косата, нейния блясък и еластичност. Ето защо, разресвайте и разплетете косата си, когато е влажна, използвайте само редки зъбци. В същото време се уверете, че зъбите не са остри. Също така е важно: когато разплетете косата си, започнете от краищата им и постепенно се движете по-високо, за да не ги дърпате и разкъсвате отново. Ако косата не може да бъде разресана - това е сигурен знак, че те вече е повредена.

Излишната грижа, като и липсата на такава, са еднакво вредни. Трудно е да се възстанови болната коса и често е напълно невъзможно, въпреки всички са положени усилия, защото е необичайно трудно да се промени състоянието на нещо, което отдавна е мъртво. Косата над 30 см при средна скорост на растеж е била мъртва за около 3 години. Ето защо е изключително важно да не започвате първоначално случая и да следвате прости правила за грижа. Когато променяте състоянието на косата, трябва незабавно да предприемете стъпки да ги възстановите.

 

Read 257 times Last modified on Вторник, 30 Април 2019 14:31

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location