Понеделник, 29 Април 2019 07:53

Разделени Краища на Косата - Средства и Съвети

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Как да се Преборим с Разделените Краища?

Ако зимата може да ни накара да се почувстваме отслабени и да пренебрегнем малкото внимание, което обръщаме на косата си, то тогава през пролетта и лятото ще дойде сметка за плащане. Цветът е намалял, косата е отслабена и се появяват разделените краища.

Причини за Разделените Краища

Но как да ги предотвратим? Със сигурност научното наименование tricoptilosi е заболяване, което се появява, когато имаме силно отслабване на косата; неподходящата употреба на прекалено агресивни продукти за коса, като алкални шампоани, изправяне и постоянни ненужни грижи, лошо качество на агресивни бои,  прекомерно използване на уреди за изправяне, сресване със синтетични четки, това са със сигурност основните причини за отслабване и разклоняване на косата.

Тези разделения, особено очевидни в крайната част на косъма, където плътността на кератина е намалена, всъщност се дължат на със сух скалп, който не позволява на луковицата, отговорна за хидратирането на цялото стъбло на косъма, да смаже косата чрез правилното производство на себум, като по този начин поражда тези досадни разделения.

Как да се елиминират разделените краища

Какво трябва да направите? Как могат да бъдат елиминирани разделенията? 
Добро решение е да бъдат отрязани, но бъдете внимателни! Днес съществуват нови инструменти, които изглежда обещават да разрешат проблема с разделените краищата, които успяват да режат косата, без да променят структурата на косъма!

Косата с двойни краища не само изглежда по-тънка и по-лека, но и не расте достатъчно бързо. Ако обичате дългата коса и не искате да използвате ножици, тогава вземете решението и започнете да следвате рутинните грижи за коса, които ще ви помогнат да предотвратите раздвоението, и да запазите косата си здрава.

На първо място е важно да знаете как да изберете шампоан на базата на вашето състояние на косата, защото именно тук започва правилната грижа. Професионални продукти за грижа за косата за всички видове коса ще намерите на eumazon.com.

Друг важен фактор е как да се третира косата, когато е мокра:

Внимателно разплете косата с помощта на широк дървен гребен
Избягвайте енергично да миете косата си
Използвайте продукти за кондициониране, за да улеснят разтварянето
Използвайте подхранващи продукти за коса
Оставете косата да изсъхне естествено
Използвайте сешоара само за стайлинг
За тези, които обичат конски опашки, използвайте меки и еластични ластици, които не травмират косата, по време на сушенето което е добре да започва от корените, за да предпазите върхчетата от топлина.

За Вас сме подбрали някои продукти за професионална грижа, които са ефективни при лечението на разделени краища.

Нека да премахнем проблема веднага!

 

Read 500 times Last modified on Четвъртък, 02 Май 2019 10:02

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location