Петък, 05 Април 2019 10:11

11 Професионални Съвета за Боядисване на Косата Вкъщи

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Ако по-скоро би обръснала главата си, отколкото да се боядисаш сама, няма да те убедим да го направиш. Но ако си запален домашен колорист - или искаш да го опиташ за първи път - ние си избихме най-добрите трикове и съвети за постигане на достойни за салоните за красота.

 Ние разбираме, че оцветяването на косата ви отнема време и пари. Но благодарение на тези 11 домашни цветови трикове, хакове, продуктови препоръки и съвети, може да се превърнете в най-добрия стилист. Ключът? 

1. Не се доверявайте на моделът върху кутията

Разбира се, жената, която се усмихва на предната част на кутията, изглежда красива, но цветът на косата й е фантазия. "Цветът винаги е по-лек от косата на модела върху опаковката", казва колористът. " В постоянните багрила за дома имаме много по-слаб ефект от онези, които се използват в салоните, така че цвета е по-лек от това, което виждате на кутията." По-добрата оценка за това, какъв ще е резултата, е графиката в горната част на кутията, която ви показва окончателния цвят, който получавате от различни цветове на косата.

2. Знаете кога да изберете по-светло или по-тъмно

Правилото е следното: За постоянно боядисване изберете цвят, който да е по-тъмен от онова, което искате, заради силния окислитек, съветват професионалистите.  "Полумодерните формули нямат окислител, което означава, че те стават по-тъмни и по-тъмни, колкото по-дълго ги оставяте в косата си. По-безопасно е да изберете цвят, който е малко по-лек от самото начало."

3. Купете две кутии

Ако косата ви е минала през раменете или ако сте в средата на рамото, използвайте две кутии със същия нюанс, за да осигурите пълно покритие. Просто се уверете, че смесите багрилата в стъклена или пластмасова купа - метална, която окислява боята и предизвиква промяна в цвета.

4. Разгледайте текстурата на косата

Текстурата на косата има значение само когато боядисвате косата си, както и при рязането. "Грубата, къдрава, къдрава или неподправена коса по-бързо изсмуква цвета и ще стане по-хладна, когато я боядисвате, така че тя ще изглежда по-блестяща или леко синкава" казват експерите. "Текстурите с фина до средна коса не поглъщат цвета толкова лесно и ще се превърнат в малко по-топъл тон, когато добавите боя, което означава, че ще има оранжеви, червени или медни оттенъци." Какво означава това за вас, когато избирате боя? Ако косата ви е къдрава, изберете цвят, който е топъл (златен, мед, бронз), но малко по-лек от естествения си цвят на косата; ако косата ви е фина и права, изберете по-студени нюанси (шампанско, бежово), които са малко по-тъмни от естествения ви цвят.

5. Докоснете корените си - и само корените си

"Виждал съм толкова много клиенти, които идват, защото са докоснали корените си, но случайно са боядисали и краищата си". Краищата на косата ви са по-порести, така че много бързо усвояват цвета." Толкова бързо, всъщност, че оттокът от изплакването на корените може да ги оцвети. За да избегнете това, нанесете балсам към краищата си точно преди да изплакнете цвета в горната част на главата. Или бихте могли да опитате този бърз съвет: Смесете около една чаена лъжичка царевично нишесте в боята, за да го предпазите от капене през останалата част от косата.

6. Раздел, раздел, раздел


За да избегнете неравномерност, създайте средна част, която тече до задната част на главата ви и разделите косата на четири секции - две пред ушите и две на гърба. "Винаги нанасяйте боята отзад към предната част", казва колористът.

7. Добавете шампоан

Ако краищата ви са много сухи и боядисвате цялата си глава, не поставяйте боята на краищата си. Вместо това, три минути преди да се наложи да изплакнете, добавете два изразходвани шампоана в боята, останали в бутилката. Разклатете го и нанесете сместа към краищата си. „Разрежда боята, но все пак ти дава цвят и блясък“.

8. Пуснете косата си

Знаете ли как моделите в рекламата винаги имат прекрасно боядисана коса, изкусно изкривена в кок? Не правете това. "Цветът няма да се задържи дори когато го изплаквате" - Остави го, докато таймерът звънне.

9. Добавете вода

Преди да изплакнете цвета, поръсете с малко вода върху главата си и натопете косата си с ръце за няколко секунди. "Той емулгира боята и я премества навсякъде, така че да не свършвате с никакви линии или ивици".

10. Променете резултатите
След като косата ви е суха, ако не сте доволни от цвета, можете да го заглушите, като нанесете дълбок кондиционер на влажната коса. След това покрийте главата си с пластмасова обвивка и гореща, влажна кърпа. Оставете за 20 минути (на десет минути, издухайте главата си с сешоар), след това почистете шампоана и срешете косата си. Ако все още не сте доволни от нюанса си, изглежда, че ще трябва да се отправите към салона.

11. Трябва да изискате условие, когато сте готови.

"Ако пропуснете стъпката на балсам, оставя кутикулата отворена и цветът продължава да работи" - Затова не се учудвайте, ако завършите с много по-тъмна коса, отколкото искате. Не изхвърляйте балсама в комплекта и ако го направите, уверете се, че сте използвали дълбок кондиционер под душа, след като изплакнете на боята.

Read 198 times Last modified on Петък, 05 Април 2019 16:11

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location