Събота, 06 Април 2019 20:32

Важно за Къдравата Коса

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Къдраварта коса представлява вариация на диаметъра в няколко точки по протежение на нишката (диаметърът в точките на усукване е по-малък, отколкото в други области), по-малко съдържание на вода и най-важното, елипсовидна форма. Косъмните влакна представляват усуквания в много области по протежение на нишката. Малкият ъгъл на вълните на много къдравата коса я прави по-податлива на начупване, правейки къдравата коса по-трудна за разресване. Въпреки че производството на себум е високо на къдравата коса, вълнообразна й форма не позволява равномерното разпределяне на мазнината и предизвиква изсушаване . Млечните жлези на къдравите потомци често са по-малко активни в сравнение с правите и произвеждат малки количества себум. По този начин, както скалпа, така и нишките са сухи, защото нямат добро смазване, дори когато кутикулата е запазена и скалпът има тенденция да бъде по-малко хидратиран. Обикновено скалпът е относително сух, за да се получи естествено неравномерно разпределение на себума. Разпределението на себума по влакната чрез разресване и изчеткване е начин за смазване на къдрава коса, да се разпространи по влакното.

Много къдравата коса често се изправя чрез пресоване или чрез химическа релаксация / изправяне. Но, тъй като влакното е изключително чувствително и склонно към начупване, не е необичайно къдравата и изправена коса да не се издължава и да се къса. Изящната права коса може да транспортира много добре себума, а къдравата коса е склонна да минимизира тресните бучки. 

Използването на балсами и продукти за отпускане намалява триенето на влакното, което прави косата по-лесна за разресване. Използването на шампоани против пърхот може да направи косата по-трудна за разресване. Високо почистващи шампоани отстраняват повърхностните замърсявания и увеличават зареждането чрез внасяне на малки количества анионни повърхностноактивни вещества върху косата. По-малкото начупване е постижимо чрез смазване на повърхността на влакното и намаляване на статичния заряд. Оформянето на нечувствителна коса може да доведе до счупване на косата. Износването и триенето са въздействащи фактори, които причиняват увреждане на косата при загуба на протеин. Използването на балсами с масла и силикони е важно, за да се сведе до минимум триенето и триенето на клетките на кутикулата за химически обработена коса и след използването на шампоани против пърхот.  Черната коса е с по-малка плътност от бялата коса. Броят на космените фоликули при бялата раса е 120,000, а в африканските потомци - 90,000. Това е начинът, по който къдравите потомци могат да изпитат някакво чувство на загуба на коса след извършване на процедура за изправяне на косата, защото когато косата губи обем, скалпа може да бъде изложен външни фактори.

Read 118 times

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location