Петък, 05 Април 2019 19:21

Информация за кондиционерите

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Кондиционери се използват за намаляване на триенето, раздробяване на косата, минимизиране на къдриците и подобряване на комбинираността. Действат чрез неутрализиране на електрическия отрицателен заряд на космените влакна чрез добавяне на положителни заряди и чрез смазване на кутикулата, която намалява хидрофилността на влакната. Те съдържат антистатични и смазващи вещества, които са разделени на 5 основни групи: полимери, масла, восъци, хидролизирани аминокиселини и катионни молекули. Съществуват различни видове силикони с различно отлагане, прилепване и капацитет на измиване, което ще доведе до различни характеристики на кондиционера. Идеалният продукт е способен да възстанови хидрофобността на влакното и да неутрализира статичното електричество. В зависимост от капацитета на въвеждане на влакното, кондиционерът може да достигне повърхността на кутикулата или вътрешната част на кората. По-малки молекули могат да достигнат кората. По-големите действат върху кутикулата. Полипептидите с ниско молекулно тегло (<10.000 Da) могат да дифундират в косата. По-големите молекули (500 000 Da) могат да се разпространят в кутикулата, особено при избелена коса. Предпочитаният начин е междуклетъчната дифузия или дифузия през некератиновите области, въпреки че вътреклетъчната дифузия може също да настъпи. Полимерите с по-високо молекулно тегло (<600.000 Da) могат да се сорбират на повърхността на косъма.

Катионните съставки като катионни полимери са много популярни в продуктите за коса. Те могат да бъдат толкова съществени за косата, че те могат да бъдат трудни за отстраняване. Те са много съществени за косата поради ниската изоелектрична точка на косата (рН - 3.67). Всяка козметика с по-високо рН носи нетен отрицателен заряд на повърхността на косата и следователно са привлечени катионни заряди (положителни). Също така, ван дер ваалсови сили и ентропия са необходими за свързване. Примери за такива полимери са: бензил диметил амониев хлорид и дистеарилдимониев хлорид. Добрата корелация между стабилността на капчиците от силиконово масло, отлагането върху косата и последващото триене на косата поддържат, че размерът на капчиците и еднородността са важни фактори за контролиране на стабилността и свойствата на отлагане на продукти на основата на емулсия като шампоан и балсам. Обикновено се използват катионни съставки в много състави на шампоани с анионни повърхностно активни вещества, за да се получи неутрализиране на заряда, образувайки катионно-анионен комплекс, неутрална хидрофобна съставка. Ето защо можем да разберем, че взаимодействието между съставките е по-важно от самата съставка, тъй като ние сме убедени от медиите. Много често се смята, че нов продукт за освобождаване, който съдържа определена съставка, има вълшебната способност да трансформира тъпата коса в блестяща и гладка коса. По-голямата част от времето, основните съставки не се променят, а понякога и способността на съставките да си взаимодействат вътре в шасито или шасито или системата на кондиционера е това, което прави продукта по-добър. Избелени и химически обработени коси имат по-висок афинитет към кондициониращите съставки, тъй като имат ниска изоелектрична точка (по-висока концентрация на отрицателни места) и са по-порьозни от девствените коси. 

Функциите на кондиционерите са:  Подобрете комбинираността Миметизирайте естествения външен слой на липидите: 18-MEA Възстановете хидрофобността Затворете кутикулата Избягвайте или сведете до минимум триенето: Неутрализирайте отрицателната заредена мрежа Подобрете блясъка, гладкостта и управляемостта.

Read 110 times

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location