Събота, 20 Април 2019 08:01

Как да боядисаме косата си у дома с професионален ефект

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Искате ли да боядисате косата си? Страхотно! Но преди да го направите, прочетете нашето ръководство за получаване на перфектен цвят.

Как да боядисвате косата си у дома като професионалист?

Боядисването на косата изисква умения, сръчност и основно познаване на цвтовата гама. За да помогнем, сме събрали съвети от нашите любими професионалисти за различен цвят до фини акценти.

Независимо дали става дума за платинена руса или пурпурна коса, има едно правило за цвят на косата, Винаги следвайте указанията на кутията за боядисване. Експертите казват, че това е основна причина, поради която жените се връщат обратно в салона за скъпи поправки. Затова прочетете задната част на кутията и се запознайте с допълнителните ни съвети как сами да нанесете цвят на косата в следния наръчник с изпитани методи.

За да получите точните резултати, разгледайте и изберете цветовете, когато пазарувате - и се уверете, че вашият стартов цвят ще е съвпадение.

Стъпка 1: Не мийте косата два дни, преди да боядисване - искате естествените масла на скалпа ви да действат като бариера срещу дразненето, казва известният колорист Кия Райт. Ако имате свръхчувствителна кожа и ползвате боя с амоняк, добавете растително масло към оцветителя, за да спрете ефекта на сушене от амоняка.

Стъпка 2: Направете първи тест, като нанесете цвят на малка част от косата. Това ще ви помогне да засечете и времето за попиване на цвета. Вашата текстура на косата ще има значение тук: колкото по-фина е тя, толкова по-бързо ще се изсветли - може да се нуждаете от пет до 10 минути, по-малко отколкото казва кутията; ако имате груба или суха коса, можете да до използвате препоръчаното време.

Стъпка 3: Прочетете, препрочетете и следвайте инструкциите! Не прилагайте цвят от корените до краищата наведнъж.

Стъпка 4: Този съвет помага за равномерното оцветяване всеки път, когато боядисвате цялата си глава: Първо, нанесете боя на 1.5 см от скалпа и работете към краищата (топлината от главата и дебелината на косъма помагат на боята да се нанася по-бързо в корените ). След това, по средата на процеса, се върнете и покрийте корените. Когато прилагате боята, използвайте четка, за да получите по-професионални и прецизни резултати.

Как да подчертаете косата си?
Номерът за този естествено слънчев вид? Изберете комплект, който е само един нюанс по-лек от основният ви цвят, казва Рита Хазан, една от знаменитостите в Ню Йорк.

Стъпка 1: След като сте направили тест на марката и прочетете инструкциите (търсете Allover Color, стъпки от 1 до 3) Това ще ви помогне да покажете кои парчета да подчертаете.

Стъпка 2: Ето къде искате леко да игнорирате упътванията. Вместо да изтегляте случайни нишки, направете следното: Започвайки отпред и работейки обратно към короната си, раздалечете се на десет четвърт инча широки парчета една четвърт от инча. Не ги разделяйте равномерно; най-естествените акценти са асиметрични.

Стъпка 3: Ако не използвате комплект за подчертаване на про-ниво, опитайте да използвате четка за зъби, за да рисувате върху разтвора от корен до край, което може да бъде по-прецизно от някои четки. За да предотвратите кървенето на цвета, поставете всяко парче далеч от главата си с памучен тампон.

Стъпка 4: Оставете багрилото да престои в посочения период от време (ако сте нервен, изплакнете едно парче пет минути по-рано и проверете цвета). Измийте и завършете с ясен блясък, за да уплътните цвета и да повишите блясъка. 

Как да боядисвате косата си руса ?

На първо място, нека направим едно уточнение: Боядисването на косата с повече от един или два нюанса, е рискована работа. Ако искате да направите драматична трансформация на косата, най-добре е да оставите това на професионалист;

Въпреки това, ако вече сте с руса или светла коса и просто искате лека промяна на тона, това може да бъде постигнато у дома.

Стъпка 1: Преди да започнете , следвайте първите три стъпки, изброени в листовката. След това, започнете от задната част на главата и работете напред, нанесете разтвора, като го държите на един см далеч от корените си. Масажирайте цвета, така че всеки сноп да е покрит.

Стъпка 2: Оставете я да престои от 20 до 30 минути, но проверявайте напредъка на всеки пет до 10. Не се тревожете, ако видите червен цвят; косата се излага на етапи, тъй като светва, казва Робинсън.

Стъпка 3: След 30 минути, нанесете останалата част от разтвора върху корените и време за допълнителни 10 до 3

 

Read 129 times Last modified on Събота, 20 Април 2019 17:39

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location