Неделя, 10 Февруари 2019 20:15

Полезна Информация за Балсамите за Коса

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Както вече видяхме, повечето стандартни шампоани съдържат определено количество елементи на балсам, така че действието им протича по време на измиването с тях. След ( измиването на косата се използват други [продукти - това е въпрос на личен избор.

В Молекулите на повечето агенти на
балсама имат малки положителни заряди, а космите имат отрицателни заряди. Те привличат положителните молекули, които (се отлагат върху косата най-вече там,
[където има някаква степен на увреждане. (Непосредственият ефект е взаимното (неутрализиране на положителните и отрицателните заряди, като по този начин се намалява статичното електричество по [косата и така тя „хвърчи" по-малко. Балсамите ниогат да помогнат на надигналите се люспи на кутикулата да легнат върху повърхността [на косъма. Това не само подобрява блясъка, но и подпомага доброто разресване както на мократа, така и на сухата коса. Тя става по- мека и по-лесно се поддържа. Това е особено важно за сухи, увредени или къдрени коси, за да бъде преустановено по-нататъшното влошаване на състоянието им.
Шампоаните „2 в1"

Те съдържат измиващи съставки и високо количество агенти на балсам. С тези шампоани вече от години сме свикнали, но когато за първи път бяха пуснати на пазара, те предизвикаха значителна дискусия,
Учените тогава смятаха, че не е възможно да се смесят съставките на шампоана и балсама в един продукт. Това обаче стана възможно чрез добавяне на специални компоненти.
Днес всички големи производители имат такива продукти „2 в 1" и над 20% от всички продавани шампоани са от този тип. Ефектът на балсама, описан по-горе, се основава на силикони, които са положително заредени молекули от естествен произход.
Няма опасност от натрупване на балсам върху косата, ако тези шампоани се използват продължително време. При измиването с шампоан винаги се отмиват агентите на балсама, които са били използвани предишния път.

Само факти

Някои хора се чувстват неуверени относно възможните странични ефекти на съставките на шампоаните, които използват. Тяхната загриженост стана предмет на дейността на група експерти, обединили наблюденията си. В резултат те направиха следните изводи:
Шампоаните не оказват влияние върху растежа на косата.
Съставките им не увреждат косъма или скалпа.
Шампоаните не променят физическите качества на косата - еластичност, здравина и др.
Няма данни съвременните шампоани да предизвикват сплъстяване и сплитане на косата.
Няма данни шампоаните да предизвикват образуването на пърхот.
Няма данни силиконовите съставки в балсама на продуктите ,2 в Гда оказват влияние върху процедури като
I трайно къдрене и боядисване.

Read 183 times

Latest from Dimitrii Dimitrov

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location