Сряда, 17 Април 2019 20:00

Професионална или Обикновена Боя, Каква е Разликата?

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Боята за коса предназначена за домашно ползване не е същата, какъвто е била преди 10 години

 Основната разлика между боята от магазина и професионалната, е че професионалната боя позволява да се смесват нюансите, за да се придаде дълбочина на косата. „Вашият цвят винаги трябва да е по-лек, наполовината от нюанса и да потъмнява към гърба“. Но как можете да постигнете това сами? Купете си два различни нюанса (вашия истински цвят и едно ниво по-лек) и разбъркайте една супена лъжица от двете и ползвайте за 1 см от корените си за озаряващ ефект. След това използвайте истинският си цвят върху остатъка от косата си, така ще избегнете  плоският вид на косата.

Също трябва да се вземе под внимание, че домашните бои съдържат много пероксид, което ги прави агресивни към кожата и косата.

Основната разлика между домашните бои за коса и професионалните багрила е, че домашните багрила вече са са миксирани, а при професионалните бои имате пълен контрол над количеството и силата на оксиданта. Следователно, при тях може да смесват цветовете и да се контролира крайният резултат. 

Препоръчваме да не се използва само един цвят; вместо това създавайте формула, използваща два или три цвята, които ще ви дадае най-добри резултати. Може да коригирате тази формула въз основа на състоянието на косата. Има и различни техники за прилагане на цвят според състоянието на косата. Прилагането на цвят на косата в отлично състояние е напълно различно от нанасянето на цвят на косата, която е била повредена или е много пореста. Важна е грижата за състоянието на косата след и преди боядисване. Предимството на професионалните бои е ,че след определен период от време цветът още ще се чувства здрав, докато дълготрайната употреба на дамашни бои имат тенденцията да изсушават косата и да я оставят да изглежда скучна.

Някои други фактори в дебата между цвета на кутията и професионалния цвят е действителният процес на кандидатстване. След като цветът и разработчикът се смесят, има времева рамка, в която се прилага цветът и се оставя да обработва. Мога да оцветя косата ви много по-бързо и по-задълбочено, отколкото можете сами. Няма да пропусна петна по главата ти и ако по някаква причина изчерпа боята, ще мога да се смесвам по-точно на място. И ако сме готови и сянката не е точно такава, каквато искате, можем да я настроим с тонер. Като професионалист винаги искам клиентите ми да останат напълно удовлетворени от цвета и услугата и ще направя всичко възможно, за да се уверя, че това се случва.

 Можете обаче да отидете в Beauty Supply на Sally и да закупите цветни тръби и отделен разработчик и да получите това, което искате. Но трябва да знаете какво правите. В магазините на моята Сали помощта е напълно безполезна. Винаги съм казвал никога да не вземам съветите им за оцветяване, защото те не знаят какво правят. Йон също има фантастичен балсам. Оцветявам косата си у дома веднъж месечно; това е рентабилно и доста забавно!

 Ако обаче косата ви е повредена, счупена, разцепена и не е лъскава, ясно е, че нещо не е наред.

Това, което казвам на клиентите си, е, че ако те настояват за оцветяване, трябва да си изберат една сянка и да се придържат към нея. Промяната на цвета води до непривлекателно „свързване“. Също така, опитайте се да останете в рамките на две или три нива на естествения си цвят. Нещо повече и вероятно ще имате проблеми.

Качеството и количеството на използваните в салона багрила / белина са значително по-високи и по-ниски от марките на дрогериите. Един усъвършенстван колорист трябва да може да постигне точно това, което искате, без вредно количество боя / избелващо вещество - нещо, което не винаги може да се каже за версиите „направи си сам“.

Друго важно нещо, което трябва да споменем е, че няма причина да лъжете стилиста си за това, което в момента е във вашата коса. Не мога да свърша пълна работа, ако не разполагам с цялата информация. Най-честият клиент е „няма цвят в косата ми”. Това създава всякакви проблеми и може да си губи времето и моите. Бърз факт: цветът не може да повдигне цвета. С други думи, ако вече сте боядисали косата си в някакъв момент, не мога просто да сложа повече цвят, за да стане по-светла. Това по-скоро би изисквало процес на облекчаване. Фибрирането ще ви струва повече пари и вероятно ще нанесете ненужни щети на косата ви.

Не забравяйте, че грижата за дома е важна за оцветяването и удължаването му. Ако ще оцветявате косата си, трябва да използвате шампоан и балсам, направен за боядисана коса. Те са по-деликатни по косата, помагат за запечатване на цвета и предпазват от избледняване. Има много шампоани, които са безопасни за цветовете, но този, който препоръчвам най-много и използвам себе си, е Redken Color Extend ($ 29.00, Ulta.com) Това е най-доброто, което съм намерил и всичките ми цветни клиенти се кълнат в него.

Кои почистващи агенти да се избягват? Когато пазарувате за шампоан, тези почистващи съставки да се избягват, поради потенциалното изсушаване и дранене върху косата:

    Натриев лаурилсулфат (натриев лауретсулфат е фин);
    Натриев С14-16 олефин сулфонат;
    TEA-додецилбензен;
    Алкил натриев сулфат;

Друг съвет: помислете за шампоани и балсами за влага, като тези, продавани в eumazon.com. Не очаквайте чудеса, но те могат да помогнат донякъде i да подобрят вашата боядисана коса 

 

Read 142 times Last modified on Събота, 20 Април 2019 18:01

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location