Четвъртък, 07 Март 2019 11:50

Рутинна грижа за правата коса

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Рутинна грижа за косата

Може да си мислите, че правата коса не изисква много грижа и внимание, но сте в грешка. Само защото вашата права коса е лесна за управление, не означава, че трябва да се възползвате от това. При правите коси, естествените мазнини от скалпа се стича надолу по цялата дължина на косата равномерно. Така че, основният въпрос, който трябва да се обърне при създаването на ежедневна рутинна процедура за грижа за правата коса, е склонността да и да се омазнява бързо.

Как да мием правата коса?

Измийте косата с шампоан без сулфат, за да запазите всякаква мазнина или омазняване. Само защото косата ви се чувства мазна, не означава, че трябва да я миете ежедневно. Всъщност, това може да е доста контрапродуктивно, тъй като скалпа ви ще произвежда повече мазнина, за да компенсира изчезналото. Така че ограничете измиването на косата до веднъж на 2-3 дни. Как да се грижим Кондиционирането на вашата права коса е много важно, ако искате тя да изглежда мека и гладка, изберете кондиционер, който съдържа етерични масла - като кокосово масло, масло от жожоба, арганово масло и др. - тези съставки ще хидратират косата ви и ще я подхранват отвътре. 

Как да оформите правата коса?

Колко пъти сте се дразнили на вашите прави коси, попадащи и изглеждащи отпуснати и скучни? Вероятно прекалено много пъти. Е, има само един продукт, от който се нуждаете, за да се преборите с този проблем - обемен мус. Нанесете гъста маса пяна през влажната си коса, след което изсушете косата. Това ще добави обем на косата ви и ще и влее нов живот. Друга често срещан проблем е, че косата може да стане прекалено гладка и хлъзгава, за да се оформи правилно. Косите се разплитат и конските опашки се спускат през целия ден. В този случай, пръскайте върху някакъв спрей за текстуриране, за да добавите малко текстура и задръжте косата си.

Read 144 times Last modified on Събота, 09 Март 2019 16:34

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location