Събота, 09 Март 2019 15:53

Грижа за Косата През Пролетта

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Всичко се възражда естествено през пролетта. Времето често се смята за идеално за подобряване на състоянието на косата ви. Това е главно защото няма да подлагате косата на студени ветрове, които причиняват сухата. Това е идеалният сезон за подхранване на космените фоликули и нишки, както и за бързо подхранване на косата.

Освен това, горещите душове, честото третиране, рязката промяна на температурата и т.н. са основните причини за повредата на косата, но без тях не можете да се разминете през зимата. Ето защо експертите по красота предлагат препоръчват да се обърне внимание на косата през пролетта. Сега имате шанс за масажи и да прилагате различни маски за коса и да оформите косата си така, както искате.

Тук ви предлагаме 9 съвети за грижа за косата, които можете да изпълните бързо и да се радвате на здрава коса през пролетта.

1. Подстрижете косата

За поддържане на здрава коса, се препоръчва редовното подстригване на косата. Не е нужно да се подстригвате основно, само няколко сантиметра ще работи добре. Това е безопасен начин, за да се отървете от разделения на краищата. По този начин косата ви ще изглежда свежа и гъста.

Освен това е доказано, че подстригването на косата е ефикасно в случай на начупване на косата.

2. ПРИЛОЖЕТЕ КОНДИЦИОНЕР

Никога не бива да пренебрегвате силата на балсамите. Можете да закупите такъв според вида на косата. Освен това, кондиционирането на косата е необходимо за предотвратяване на сухите нишки и за връщане на изгубената влага. Използването му често ще направи косата ви здрава и блестяща.

Въпреки това, не прилагайте балсам в големи количества; използвайте само колкото е необходимо - или колко тънка или гъста е косата ви. Експертите по красота предлагат да не почиствате косата си повече от два пъти седмично, освен ако нямате мазна коса, тъй като скалпа ви трябва да накисне естественото масло.

3. Избягвайте да нагрявате косата

Инструментите, които използвате, за да изсушите косата или да придадат стил, произвеждат много топлина. Последното не може да причини силно увреждане, ако се използва пестеливо. Ако използвате редовно горещи инструменти, това ще увреди косата ви със или без топлинен протектор.

Затова избягвайте да използвате тези инструменти и избирайте прически, които не изискват топлина. Можете да мислите за много идеи в интернет, за да разгърнете цялостния си вид.

4. ИЗБЕРЕТЕ ПРИРОДНИ АКЦЕНТИ ПРИ БОИТЕ

Изборът на отличителен цвят на косата звучи забавно през пролетта. Не е нужно да правите драматични промени, но лекият и случаен експеримент с нюанса на косата ви може да работи за вас. С по-малко цвят на ключалките, те ще се появят на слънце в естествена светлина.

5. ПОДГОТОВКА ЗА ДНИТЕ

Често вали през пролетния сезон - затова трябва да се подготвите за него преди да напуснете къщата. Можете да предотвратите навлажняване на влага само чрез фокусиране върху прическата по време на дъждовни дни.

Просто завържете косата си на опашка, отидете за плетена визия или изберете кок, а косата ви няма да се повреди през целия ден. Въпреки това, в случай, че в крайна сметка да си коса, трябва да го detangle чрез гребен леко. Това ще помогне за предотвратяване на счупване ефективно.

6. ПОВЕЧЕ РАСТЕЖ

Може да не повярвате, но излагането на косата ви на слънчева светлина е безопасно. Различните гурута за красота препоръчват да се излезе на дневна светлина и да се остави да докосне косата ви, тъй като тя може да стимулира растежа на косата.

Въпреки това, трябва да избягвате прекалено да го правите и винаги да носите шапки преди да се отправите към плажа. Тя не само ще добави стил към вашите тоалети, но и ще предпази косата ви.

7. СЪОБРАЗЯВАЙТ ИЗСУШАВАНЕТО

Можете да изсушите косата си бързо със сешоар. Въпреки това, тази пролет, опитайте да изсушите ключалките си естествено. Експертите по красота предлагат леко да оцветят косата си с кърпата и да оставят въздуха да изсуши косата ви.

Техниката ще предотврати повреда на косата и счупване, което често се случва, когато се опитате да разресвате мократа си коса. Освен това, можете да завържете косата си в кок, докато изсъхне напълно. Можете също така да постигнете къдрици или вълни по този начин, без да използвате какъвто и да е инструмент за коса.

8. ПРИЛОЖЕТЕ МАСКИ ЗА КОСА

Това е време на годината, където можете да опитате много неща, включително маски за коса. Маски за коса са необходими за възстановяване на сухите и повредени космени фоликули. Те могат да върнат блясъка и на косата ви. Маски за коса функционират за лечение на проблеми със скалпа като сърбеж и сухота. Можете да намерите различни маски, изработени с натурални съставки на пазара в зависимост от типа на косата ви.

Освен това можете да си приготвите собствени у дома. Можете да намерите някои домашни средства, които могат да укрепят косата си ефективно. Също така, трябва да се отбележи, че не е нужно да ги прилагате ежедневно, но би било достатъчно, ако подхранвате косата си с естествени маски веднъж седмично.

Кажете „Край начупването“

Повишената влажност след студено време допринася за накъдрянето на косата. Може и да сте се сблъскали с бухнала коса в слънчев ден. Можете да преодолеете това дразнещо състояние, като използвате серум против накъдряне. Нанесете върху влажна коса и ще запечата влагата и ще изглади кутикулата, насочена към средата до върха на косата. Въпреки това, избягвайте да го прекалявате, тъй като това може да причини мазен вид. Можете да намерите и различни спрейове. Просто напръскайте върху суха коса по корените, за да постигнете свеж вид, също така, може да прилагате редовно арганово масло, за да се преоборите с къдриците. Не само ще запази косата мека и нежна, но и ще стимулира растежа.

ДВОЙНА ЛИНИЯ

Косата ви има потенциал да подобри вашата личност. Ето защо експертите по красота насърчават да се обръща допълнително внимание. Можете да изберете по-горе споменатите полезни съвети за подобряване на състоянието на косата за кратко време.

Повишената влажност след студено време допринася за къдравата коса, която изглежда напълно непривлекателна. Може и да сте се сблъскали с летене в слънчев ден. Можете да преодолеете това дразнещо състояние, като използвате серум против къдрици. Нанесете я върху влажна коса и тя ще запечата влагата и ще изглади кутикулата, насочена към средата до върха на косата.

Въпреки това, избягвайте да го прекалявате, тъй като това може да причини мазен вид. Можете да намерите и различни спрейове против влага. Просто напръскайте върху суха коса по корените, за да постигнете свеж вид. Освен това, можете да прилагате редовно кокосово масло, за да се биете с къдрици. Тя не само ще запази косата ти мека и нежна, но ще стимулира и растежа на косата.

ДВОЙНА ЛИНИЯ Косата ви има потенциал да подобри вашата личност. Ето защо експертите по красота насърчават да се обръща допълнително внимание. Можете да изберете по-горе споменатите полезни съвети за подобряване на състоянието на косата за кратко време.

Препоръчани Продукти

Read 208 times Last modified on Неделя, 10 Март 2019 15:51

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location