Вторник, 28 Август 2018 08:20

25 съвета за боядисани коси

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Цветът на косата може да бъде чудесен начин да се спуснете в стила си. Има толкова много цветове и техники, които можете да превключите на вашия външен вид всеки месец, ако искате. След това можете да играете наоколо с различни стилове, за да подобрите цвета на косата си, от плитки и плисета до различни видове екстенери. По-долу, специалистите предлагат някои стилистични съвети за боядисана с коса коса.

1. Започнете, като решите какъв цвят искате косата ви да бъде. Поради огромното разнообразие от възможности за боядисана коса, ще трябва да решите дали искате косата ви да бъде мека и естествена, или жива и смела. Възможностите за оцветяване се изпълняват от различни цветови гами, от един цвят до многоцветни стилове. Това, което правите, зависи от вашия личен стил.

2. Консултирайте се с вашия стилист, когато решавате как да промените стила си с боядисана с цвят коса. Професионалните стилисти са обучени как да определят най-добрия цвят и стил за вас. Никога не пренебрегвайте тази важна стъпка при вземането на решение как да оцветите косата си и кои продукти да използвате.

3. Вземете временен цвят на косата за нулев ангажимент. Временното боядисване на косата продължава от един до два шампоани. Това е добър избор, ако искате живи цветове, за да добавите фънки, временни стилове или ако искате да изпробвате цвят, без да се ангажирате с него в дългосрочен план.

4. Гланц или смес с полу-постоянен цвят. Тези формули, съдържащи пероксид и амоняк, могат да издържат до 12 шампоана. При избор на полу-постоянен цвят на косата, попитайте вашия салон професионално за полу-постоянна формула без амонячна кондиция, която ще помогне да се възстанови равновесието на порите. Това е добра опция, ако косата ви се нуждае от балансиране на цвета или тонизиране, сиво смесване или покритие, корекция на цветовете или глосиране.

5. Помислете за деми-постоянен цвят за блясък, цветен освежаващ или низходящ. Дебели перменен цвят, който би могъл (може да кажете "препоръчваме да използвате тези, които съдържат ниски нива на пероксид" вместо "мощ"?) Съдържат ниски нива на пероксид, могат да издържат до 20 шампоана. Ако вашата боядисана коса има някаква вреда, поискайте не-алкална, без амоняк деми-постоянна формула, която съдържа плодови киселини и плодови масла, за да изглади и подслони кожата.

6. Изберете постоянен цвят за дълготрайни резултати. Постоянният цвят няма да се измие от цветно обработената коса. Тя ще избледнее и ще промени цветовете с течение на времето, но за да промените изцяло цвета на косата си, ще трябва да я отрежете или да я оцветите. Постоянният цвят на косата се използва при смяна на цвета или при сивото покритие. Посъветвайте се с вашия стилист за постоянен цвят на косата с подобряващи свойства, които ще запазят боядисаната коса здрава и жизнена между ретуши. Искате да запазите цвета на косата си по-дълго? Научете как да предпазите цвета на косата от избледняване.

7. За розови тонове на кожата използвайте цвят на косата, който има хладни или неутрални нюанси. Неутрални по-светли нюанси като пепел и шампанско или по-тъмни нюанси като еспресо и шоколад са добър избор за тези с розови тен. За по-бледа кожа с жълт тон, залепете с топли нюанси като джинджифилова кафява или ягодова блондинка. Цвят на косата с оранжево и злато в тях не са добри мачове с кожа, която има естествено розово блясък.

8. Маслените тонове на кожата изглеждат най-добре с по-тъмните нюанси на боядисаната с цвят коса. Жените с маслинено-тонизирана кожа могат да подобрят своя външен вид, като използват формули с нотки на злато, мед или кестенява в тях. За да го запазите естествено, добре е да останете на две нива от естествения си цвят на косата.

9. Ако имате тъмен тон на кожата, използвайте цвета на кожата си като водач при вземането на цвят на косата. Както и при вашите оцветяващи маслини, ако вашата кожа е тъмна, добре е да изберете цвят на косата, който да не е твърде далеч от естествения ви цвят. Можете да използвате нюансите на кожата си като ваш наръчник за бране на цвят на вашата коса, боядисана с цвят: Ако вашият тен има докосвания на зелено или синьо, поискайте сянка с по-топли златни тонове. Ако кожата ви има розов тон, балансирайте я с по-хладен, по-силен оттенък. Поискайте цвят на косата с естествени масла, за да запазите блясъка на косата си.

10. Как да покриете сивата коса. За сивото покритие има два избора. Деним-постояният цвят меко оцветява и смесва вашето сиво, докато постепенно избледнее след 6-12 седмици и е идеален, ако вашият цвят е по-малко от 50% сив. Постоянният цвят напълно покрива сивото ви и няма да изчезне. Това е идеално за вас, ако косата ви е повече от 50% сива. Вашият стилист може да ви насочи към най-добрата формула за вашето количество сиво. матрични цветове, третирани със съвети за проектиране на коса

11. Подчертава прибавянето на измерената коса, за да изглежда по-пълно и жизнено. Когато се изяснявате, ако искате по-естествен вид, най-добре е да останете с цветни нюанси, които са с един до два нюанса по-леки от основния ви цвят.

12. За по-драматични акценти на косата, се откажете от парчета цвят. Ако искате парченце, попитайте стилиста си за по-малко подчертани нишки на цветно обработената коса, така че акцентите няма да се слеят заедно. Отидете за нюанси, които са малко по-далеч от естествения си цвят, или се откажете за живи цветове, които викат, за да бъдат забелязани. Възможностите са безкрайни.

13. Помолете вашия стилист да създаде комбинация от цветове за коса, която най-добре ви допълва. Когато избирате цветови стилове на размерите, попитайте своя стилист да препоръча комбинация, която да съответства на съществуващия цвят на косата ви и вашите уникални нужди и желания. Например, светлокафяви нюанси могат да бъдат дадени на няколко огледални блондинки, за да се създаде игрив поглед към работа или вечери. Поставянето както на акценти, така и на слабо осветление може да добави текстуриран външен вид към боядисана с цвят коса, която е стилна на прави, вълнообразни или къдрави брави. Посъветвайте се с вашия стилист да използва без амоняк формула за оформяне на коса, която ще изглади и блесне косата, която е обработена с цвят.

14. Добавянето на лъскави златни краища създава мек амбра. Това може да се направи на всеки цвят на косата, но изглежда особено приятно на средно кафяви нюанси. За да промените стила, използвайте навиваща се ютия, за да добавите отскачане, и завършете облика с боя за защита от боя, за да държите къдриците на място.

15. Внимателно изравненият цвят на омбрее създава вид на "топящите се" цветове един в друг. За да включите два или повече нюанса върху боядисана коса, без да имате ефект, помолете вашият стилист да ви даде тази техника, която внимателно завършва един цвят в следващия. Този стил изглежда страхотно износен или с къдрици. Завършете външния вид с лек захват, който предпазва спрей восък, за да определите цветовия си дизайн.

16. За брюнетка и златисто руса боядисана коса, опитайте да смесите цветовете на залеза. Преходните смеси от златни, оранжеви и червени тонове създават драматичен ефект върху блондинката и светло до средно-кафява коса. За да добавите блясък, опитайте да обръщате косата леко и завършете с боядисващ лак за коса.

17. За романтичен поглед, добавете цветни нюанси около лицето. За ароматен козметичен стил, опитайте се да олекотите краищата на вашето оцветен в цвят коса и след това да нанесете малко наситени цветове около лицето. Този вид е особено хубав на дълга коса, но може да се носи и на средно дълги брави. За да създадете вариация, опитайте да носите косата си оплетена или нанесете защитен с цвят гел и я издърпайте нагоре в усукано възходящо за красива фигура. Spritz на цветен предпазен спрей за коса, за да задържите updo на място.

18. По-тъмната кафява и черна коса, съчетана с живи виолетови наслагвания, създава модерен външен вид. Ако имате кафява или черна боядисана коса и среден тон на кожата, виолетовите акценти ще ви дадат функционален стил. По-дебели, прави коси са особено приятни с гроздови нюанси. Не забравяйте да изискате цвят на косата за подготовка с отразителни багрила. За да промените стила, изкривеният половин нагоре и полу-надолу поглед е идеален начин да покажете тези живи цветови комбинации. Нанесете овлажняващ гел, преди да дърпате косата нагоре и задръжте стила на място с боя за защита на цвета на косата.

19. Боядисаните стилове на цвят на косата обикновено включват два цвята, но могат да бъдат и многоцветни. Боядисваната коса продължава да бъде тенденция в Холивуд и другаде. Тази техника създава стил, който буквално изглежда така, сякаш краищата на косата са "потопени" в цвета на косата. "Потопената" част от цвета може да бъде всяка дължина, от само върховете на косата до средата на главата. Това създава различен стил за боядисана с коса коса и може да се носи на всякаква дължина, въпреки че по-дългата коса показва, че цветът постепенно намалява. Всяка цветна комбинация може да се използва на цветно обработената коса, но по-тъмният цвят обикновено се намира в горната част на главата, като по-светлите цветове се носят по-долу. Този дву- или многотонен стил за цветно обработена коса може да се носи дълъг и лъскав, вълнообразен, с къдрици или издърпан назад.

20. За фини багри, изглеждайте с подобни нюанси на вашата боядисана коса. За да създадете по-меки стилове, комбинирайте допълващи тонове, като например средна или светлокафява, с лека кестенява или златна блондинка. За да подобрите мекотата и да промените външния вид, изтъркайте косата нагоре, като оставяте наопаки около лицето. Добавете светлинно захващане с боядисан за окончателно покритие спрей.

21. За ярки оцветяващи стилове на коса, използвайте естествен цвят с ярко контрастиращ оттенък. Партньорска черна или тъмно кафява коса с череша червена, синя, виолетова или магента за поразителен външен вид. За да добавите към драмата, опитайте да накарате косата да се върне на короната малко и да завършите с по-тежък цветен предпазен спрей за коса. Или за друг модерен външен вид, създайте текстурирана риза от едната страна.

22. За най-смелите цветове на прическите, съчетайте два ярки, неестествени цвята на косата заедно. Ако целта ви е истински стил на завъртане на главата за вашата коса, боядисана с цвят, опитайте да използвате два ярки цвята заедно, като например тъмно синьо отгоре със светлосиньо на дъното или лилаво отгоре с розово на дъното. Не забравяйте да поискате от вашия стилист да използва без амоняк формула за подготовка на вашата коса, боядисана с цвят. За да промените стила, опитайте да съберете косата в разхвърлян възел и да я напръскате с боядисана за очи коса, за да я държите на място. Или нанесете изглаждащ серум за блясък и издърпайте косата обратно в стегната опашка за висок удар. След като Вашият стил е на мястото си, погрижете се добре за Вашата цветна коса За да получите дълготрайни резултати и да запазите здраво прическата си, трябва да използвате продукти, които ще подобрят и защитят косите ви. Ето няколко правила за използването на продуктите:

23. Шампоан по-рядко и използвайте само защитни шампоани и балсами. Опитайте се да не шампоан повече от два пъти седмично, три пъти на върха и да използвате боядисани кондиционери всеки път, когато шампоан. Безцветният сух шампоан ще запази цвета на косата, изглеждайки свежа в неработещите дни.

24. Използвайте процедури за дълбоко кондициониране, леки кондиционери и горещо масло, за да изгладите и овлажнете боядисаната коса. Дълбоко кондициониращите лечения придават блясък и блясък на вашите цветово третирани коси и могат да се използват веднъж седмично. Подходящите лечебни процедури могат да помогнат да разкъсате косата си и да я предпазите от топлинни инструменти, елементи и други вредни сили. Леченията с горещо масло добавят влага и блясък към боядисана коса и са лесни за вършене у дома.

25. Придържайте се с продуктите за оформяне на цветовете, които се обработват с цвят на косата Когато стилизирате цветно третирана коса, не забравяйте да използвате гелове, мусове и спрейове, формулирани за защита и усилване на цветната коса.

Read 305 times Last modified on Петък, 31 Август 2018 10:27

Коментари и отзиви (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 3)
Share Your Location